Αλεβιζόπουλος Αντώνης

Γεννήθηκε στη Χριστιανούπολη Μεσσηνίας. Έκανε ελεύθερες σπουδές στη σχολή Δοξιάδη στο τμήμα γραφικών τεχνών ενώ με τη ζωγραφική ασχολείται από τη νεανική του ηλικία.
– Από το 1967 μέχρι το 1974 συνέχιζε την εικαστική του αναζήτηση στην Κύπρο όπου διδάχθηκε και την Βυζαντινή Αγιογραφία. Το εικαστικό του έργο κινείται σε ρεαλιστικά και ιμπρεσιονιστικά πλαίσια με την πρόθεση της φωτορεαλιστικής απόδοσης που του εκφράζει περισσότερο.
– Έργα του υπάρχουν στην Κύπρο (Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου), στη Θράκη, στη Μακεδονία και στο Εξωτερικό Αγγλία – Βέλγιο – Γερμανία σε ιδιωτικές συλλογές.
– Ανάμεσα στις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, πέντε ατομικές εκθέσεις: Στη Κύπρο (Λευκωσία – Λάρνακα – Αμμόχωστο) στον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής Στην αίθουσα τέχνης «8 Δυτικά» στο Αιγάλεω κ.α.
– Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις Ζωγραφικής του Δήμου Αιγάλεω το 1983 και 1984 στην 1η 2η 3η 4η 5η και 6η ΔΕΕΤΔΑ του ΑΣΔΑ 2000 – 20008 και επίσης στο πνευματικό κέντρο Ζεφυρίου το 2001 στο 8 Δυτικά το 2001 και το 2004 στην στέγη Ανηλίκων στο Παρνασσό. το 2011 έλαβε μέρος σε ομαδική έκθεση που οργάνωσε η gallery “art Κολωνάκι” σε συνεργασία με την gallery “artway”. Η έκθεση έγινε στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ το μήνα Νοέμβριο 2012. Επίσης έλαβε μέρος το ίδιο έτος δυο ομαδικές εκθέσεις που έγιναν η μια στην gallery “art kolonaki” και δεύτερη στο “Cafe JK kolonaki”. Το 2012 έλαβε μέρος σε ομαδική έκθεση που έγινε στο “Cafe JK kolonaki”
– Είναι μέλος του Πνευματικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου Αιγάλεω και της Διεθνούς εγκυκλοπαίδειας Who is Who Hubner.
– Εκτός από τις εικαστικές του ενασχολήσεις περιστασιακά έχει ασχοληθεί και με τη σκηνογραφία παιδικών μαθητικών παραστάσεων σε σχολεία του Δήμου Περιστερίου όπως ο “Οδυσεβάχ” της Ξένιας Καλογεροπούλου ο Ματίας ο Πρώτος της Άλκης Ζέη κ.λ.π.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien