Αναστασιάδου Ντίνα

Η Ντίνα Αναστασιάδου σπούδασε γλυπτική, ιστορία της τέχνης και χαλκοχυτική με καθηγητές τους Γιώργο Νικολαΐδη και Θόδωρο Παπαγιάννη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Αποφοίτησε με Άριστα (10/10).

Το 1988 έλαβε υποτροφία από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας (Monbusho) και στο διάστημα 1989-1991 παρακολούθησε μαθήματα Ιαπωνικής ιστορίας της τέχνης στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κιότο (Kyoto University) με καθηγητή τον Zenzo Shimizu. 1986-1992 Παρακολούθησε μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας, καλλιγραφίας και ζωγραφικής σούμι (sumi-e) δίπλα στον ιστορικό και καλλιγράφο Mitsuo Takaoki και Nihonga δίπλα στην Miki Takaoki.

Το 2012 – 2014 έλαβε υποτροφία από την κυβέρνηση της Ινδίας (I.C.C.R.) και έλαβε Μάστερ Καλών Τεχνών (M.F.A.) από το Πανεπιστήμιο της Καλκούτας (Rabindra Bharati University). Τον 2014 βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλκούτας για την σχεδιαστική της ικανότητα και έλαβε Certificate of Merit.

Έχει πραγματοποιήσει δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ιαπωνία και Ινδία. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα – Ιαπωνία – Ινδία.   Έργα της βρίσκονται στην Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα. Στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο. Στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα. Στο Sanskriti Museum, New Delhi. Στο I.C.C.R. Ministry of External Affairs, Rabindranath Tagore Centre Calcutta. Στο India International Centre New Delhi. Στην Ελληνική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί και σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ιαπωνία, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αγγλία, Γερμανία και Η.Π.Α.

Διδάσκει τεχνικές ζωγραφικής sumi-e στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Κυδαθηναίων, στην Πλάκα. Συνεργάζεται με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας κάνοντας πολλές ομιλίες σε σχέση με τον πολιτισμό και τις τέχνες της Ιαπωνίας.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien