ΓΚΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γκάνος Ιωάννης γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Το 2004, σε ηλικία 10 και 11 ετών αντίστοιχα ξεκινά μαθήματα κλασικής κιθάρας και μαντολίνου και παράλληλα παίρνει τις πρώτες γνώσεις στα θεωρητικά. Το 2009 έχοντας εμπειρία από νυκτά όργανα ξεκινά μαθήματα λαϊκών μουσικών οργάνων μέχρι το 2013.

        Το 2013 κάνει στροφή στην κλασσική μουσική παιδεία καθώς ξεκινά τη φοίτηση του στο Εθνικό Ωδείο με μαθήματα ανωτέρων θεωρητικών δίπλα στον καθηγητή και συνθέτη  Γ. Καμπανά, και μαθήματα πιάνου με την Β. Βούρτση ενώ γίνεται βοηθός της παιδικής χορωδίας του ίδιου ωδείου. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα για κρουστά όργανα. Παράλληλα εγγράφεται στο Ι.ΙΕΚ Ακμή, με ειδικότητα την ηχοληψία και κάνει την πρακτική του στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και τα post στούντιο της παραγωγής. Το 2017 σε ηλικία 22 ετών, αποκτά το πτυχίο Αρμονίας ενώ έχει ξεκινήσει στο Ωδείο Άλφα μαθήματα Αντίστιξης με την Άννα Ξανθάκη και μαθήματα ενοργάνωσης/ενορχήστρωσης και διεύθυνσης ορχήστρας, μπάντας και χορωδίας.

Από το 2013 είναι διαδοχικά μέλος διάφορων χορωδιών μεταξύ των οποίων η Δημοτική χορωδία Κερατέας, ως τενόρος, με την οποία συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο Γκίνες για το μουσικό δρώμενο που έκλεισε το 7ο χορωδιακό φεστιβάλ Ναυπάκτου. Από το 2016 συνεργάζεται με το χορωδιακό σύνολο «Μελωδοί», ως μπάσος, με πλούσια δραστηριότητα και συμμετοχές με συμφωνικές ορχήστρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ηρώδειο Αττικό Θέατρο, το Αριστοτέλειο Θέατρο Θεσσαλονίκης κ.α. Συνεργάστηκε επίσης ως έκτακτος συμπληρωματικός σε άλλες χορωδίες όπως το χορωδιακό εργαστήρι Ίαμβος της Άννας Ξανθάκη. Έχει παρακολουθήσει τρία σεμινάρια διεύθυνσης  χορωδίας και δύο σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με διδάσκοντες τους Αντώνη Κοντογεωργίου και το Ανδρέα Πυλαρινό. Για ένα χρονικό διάστημα παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα με τον Αντώνη Κοντογεωργίου.

      Το 2018 συνεργάζεται με την 1η στέγη του Εφήβου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Γαλατσίου ως μαέστρος της εφηβικής της χορωδίας και υπεύθυνος μουσικής εκπαίδευσης. Ενίοτε παραδίδει μαθήματα θεωρητικών και προετοιμάζει μαθητές για την είσοδό τους στις σχολές μουσικών σπουδών.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien