ΖΑΪΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

This image has an empty alt attribute; its file name is ΦΩΤΟ.jpgΟ Αντώνιος Ζαΐρης, του οποίου το λογοτεχνικό  έργο είναι αξιοσημείωτο,  έχει εκδώσει  δύο Ποιητικές  Συλλογές και ένα Πολιτικό – Φιλοσοφικό Δοκίμιο, όπως αντίστοιχα είναι και το συγγραφικό του έργο σε επιστημονικό επίπεδο, γεννήθηκε  στον Πειραιά, σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Είναι Διδάκτωρ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η διδακτορική του διατριβή ήταν σε  θέματα Συμπεριφοράς Καταναλωτή, με ειδίκευση στο Λιανικό εμπόριο. Έχει  διατελέσει επί 32  χρόνια Διευθυντικό στέλεχος Πωλήσεων και Μarketing  καθώς και Γενικός Διευθυντής σε διάφορες Πολυεθνικές Εταιρείες και σε μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις. Από το 2005 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ). Από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 είχε  τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Απο τον Σεπτέμβριο  του 2013 και για ένα χρόνο είχε υπηρετήσει  ως Αναπληρωτής Εθνικός εκπρόσωπος  στην Διακυβερνητική  Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για θέματα βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σήμερα είναι  Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο και Αναπλ. Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ .Επιπλέον έχει υπηρετήσει  τη Δημόσια Διοίκηση ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (Οlympic Services,ΓΑΙΑΟΣΕ,ΕΦΕΤ,ΕΛΟΤ).Έχει επίσης διατελέσει Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης, ενώ διαθέτει και 25ετή εμπειρία ως Εκπαιδευτής στον χώρο της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης. Έχει δώσει σειρά διαλέξεων σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού και έχει γράψει πλειάδα άρθρων και μελετών τόσο σε οικονομικές εφημερίδες όσο και σε έγκριτα επιστημονικά  περιοδικά. Έχει διδάξει ως Επισκέπτης – Εισηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2002-2006) ,στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης( 2011-2013) καθώς επίσης και στα μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων των Πανεπιστημίων University of New York in Tirana και University of New York in Prague και στο Πανεπιστήμιο Τοulouse capitol 1.Από το 2014 μέχρι και σήμερα είναι μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην ενότητα Μάρκετινγκ .Είναι μέλος της  Ένωσης Αμερικάνων Οικονομολόγων (ΑΕΑ) ,του Βρετανικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ (BIM), του Κέντρου Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης (CFS), της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), της Ελληνικής Ακαδημίας Marketing (ΕΑΜ) και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει αρκετές  ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις με το σύστημα κριτών.  Έχει επίσης δώσει συνεντεύξεις σε γνωστές ελληνικές και ξένες εφημερίδες. Μεταξύ άλλων, είναι συγγραφέας των   βιβλίων:  «Ποιά Ανάπτυξη ; », «Total Business Success», 2009 από τις εκδόσεις Aθ. Σταμούλη  (σε συνεργασία με τον Γ. Σταμάτη),    «Ο ρόλος του Ηγέτη-Μάνατζερ στη σύγχρονη επιχείρηση», «Πως να κάνετε επιτυχημένες Πωλήσεις» και «η Πρακτική των Πωλήσεων» ,2005 από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εκδοτική,    «Ανακαλύπτοντας τον τροχό – Σε αναζήτηση μιας νέας πολιτικής», 2005 από τις εκδόσεις Δαρδανός (σε συνεργασία με τον Γ. Σταμάτη) και   «Για ένα νέο δημοκρατικό πρότυπο», 2010 από τις εκδόσεις Κριτική. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται η έρευνα και μελέτη των τάσεων και  της συμπεριφοράς καταναλωτή υπό το πρίσμα των συνεχών ανακατατάξεων και αλλαγών στην αγορά του λιανεμπορίου  και συγκεκριμένα των μικρομεσαίων και μεγάλων ελληνικών  αλλά και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Συμμετοχή στην διεξαγωγή ερευνών και συμβουλευτική υποστήριξη ,από τις αρχές του 2018 , που αφορούν συγκεκριμένα projects π.χ. αξιολόγηση υπηρεσιών service,δείκτες ικανοποίησης πελατών, διαδικασιών προμηθειών, έρευνα τάσεων, σχεδιασμός προγραμμάτων εκπαίδευσης, αξιολόγηση δεικτών ποιότητας σε ιντερνετικές εφαρμογές στο λιανεμπόριο κ.ά.

Στο site του www.azairis.gr μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένο το συγγραφικό του έργο.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien