ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Λαουτάρης γεννήθηκε στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παιδί της μουσικής οικογένειας Γιάγκου και της Αγγελικής  Λαουτάρη.

Ο Πατέρας του ήταν μουσικοσυνθέτης και είχε ιδρύσει το «ΛΥΡΙΚΟΝ ΩΔΕΙΟΝ – ΜΑΝΔΟΛΙΝΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» στο Πασαλιμάνι το 1933.Το 1930 σε στίχους Μίμη Βασιλειάδη συνθέτει τον ύμνο της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» συμμετέχοντας έτσι στην ίδρυση αυτής μαζί με την πεντάδα των αδελφών Ανδριανόπουλων.

Η μητέρα του Αγγελική υπήρξε μαθήτρια του Γιάγκου Λαουτάρη,  έπαιζε μαντολίνο και τραγουδούσε. Ο μικρός Δημήτρης από την ηλικία των 4 ετών άρχισε να μαθαίνει πιάνο με δάσκαλο τον πατέρα του, αφού από αυτήν την τρυφερή ηλικία είχε φανεί το ταλέντο του στην μουσική.

Αποφοίτησε από το «ΛΥΡΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ»  και σαν έφηβος, αργότερα, δημιούργησε το συγκρότημα «The Outins» μαζί με τους αδελφούς του Μανώλη και Αντώνη, αλλά και παιδικούς του φίλους και πραγματοποιούσαν εμφανίσεις σε μουσικά πρωινά και χοροεσπερίδες στον «ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ»,  που οργανώνονταν από συλλόγους και Σωματεία του Πειραιά όπως ο «ΖΗΝΩΝ», Φ.Ο.Π.  ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ, ΦΟΙΝΙΞ, ΠΕΡΦΥΡΑΣ κ.α.  μέχρι το 1980.

Αφού τελείωσε το Γ’ Γυμνάσιο Πειραιά συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης και τελειοποίησε τα αγγλικά του. Εργάστηκε ως  διοικητικός υπάλληλος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και Πειραιώς. Είναι παντρεμένος με την Πόπη Λαουτάρη πτυχιούχο της Α.Σ.Ο.Ε.Ε και Ινστιτούτου Goethe. Έχουν αποκτήσει δύο γιούς τον Μάνο πτυχιούχο Αρχιτέκτονα Μηχανικό ο οποίος παίζει πιάνο , τραγουδάει και ζωγραφίζει  και τον Άγγελο πτυχιούχο του Φυσικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιο Διδάκτορα Φυσικής του πανεπιστημίου Κρήτης. Ο οποίος είναι επίσης προπονητής Τζούντο και διαιτητής και παίζει κιθάρα και τραγουδάει. Ο Δημήτρης Λαουτάρης εκτός από την Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά είναι μέλος του Ναυτικού  Μουσείου Ελλάδος και του Συνδέσμου «ΖΗΝΩΝ» 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien