ΛΙΑΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ευαγγελία Λιάπη γεννήθηκε στην Πετρούπολη. Είναι πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική Φιλολογία. Είναι κάτοχος Master of Science, Master of Arts, είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στις «Διαταραχές στη Γραφή, στην Ανάγνωση και τα Μαθηματικά. Αξιολόγηση και παρέμβαση σε σχολικό πλαίσιο». Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις στη Συμβουλευτική & Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π), στη Δημιουργική Γραφή, στην Αμερικάνικη Λογοτεχνία, στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στην  Κατάρτιση ενώ είναι πιστοποιημένη (EUCIP) στο Σχεδιασμό, στην Ανάπτυξη και στη Λειτουργία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Γνωρίζει Ιταλικά (Εξετάστρια προφορικών στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας) και Αγγλικά ενώ για πολλά συναπτά έτη είναι Supervisor στην εταιρεία Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Peoplecert. Υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γ’ Αθήνας. Έχει εργαστεί σε όλες τις δομές της Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης, σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και σε προγράμματα εκπαίδευσης μεταπτυχιακών φοιτητών.

Ως επιμορφώτρια συμμετείχε σε προγράμματα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξηςστην Ένταξη μαθητών με αναπηρία και εκπαιδευτικές ανάγκες. Υπήρξε μέλος της Ομάδας Εργασίας της Ειδικής Εκπαίδευσης του ΚΕΜΕΤΕ στο 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Κατά τα έτη 2005 και 2008 υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής και υπεύθυνη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του 1ο και 2ο Διεθνούς Συνεδρίου Επιστήμη & Τέχνη που διεξήχθησαν στο Ευγενίδιο Ίδρυμα και στην Τεχνόπολη στο Γκάζι αντίστοιχα τα οποία διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Έχει διακριθεί σε ποιητικό διαγωνισμό στην Ιταλία με το ποίημα της La figlia scappata το οποίο κι εκδόθηκε στην ποιητική συλλογή Poesie di strada ενώ στην Ελλάδα έχει αποσπάσει διακρίσεις σε διάφορους πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien