ΠΑΝΑΓΙΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

This image has an empty alt attribute; its file name is 30002.jpgΟ π. Χρυσόστομος είναι εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Πειραιώς, παράλληλα είναι ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλ. Κοκκινιάς Πειραιώς, Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Βιβλιοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πριν ενταχθεί στον Ορθόδοξο Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, είχε υπηρετήσει για 18 χρόνια στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας.

Σαν πνευματικός πατέρας έχει αναπτύξει σημαντική ποιμαντική και ανθρωπιστική δράση προσφέροντας πνευματική και υλική συμπαράσταση στους συνανθρώπους του. Όμως η σημαντική δράση του δεν μένει μόνο στα σύνορα της χώρας μας αλλά επεκτείνεται και πέρα από αυτά, όπως σε Ιεραποστολές στην Αφρική του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Για το έργο του έχει τιμηθεί από τον Αυτοκρατορικό Οίκο των Αψβούργων με τον Σταυρό Περιλαιμίου, του Χρυσού Αστέρος και της Ταινίας Μεγαλοσταύρου του Παράσημου Παραδοσιακών Αξιών του Αυτοκρατορικού Οίκου της Αυστρίας, του οποίου η ίδρυση ανάγεται στον Αυτοκράτορα της Αυστρίας και Βασιλέα της Ουγγαρίας Φραγκίσκο Ιωσήφ Α’ κατά το έτος 1877.

Έχει στο ενεργητικό του αρκετά βιβλία όπως το «Η ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ Δ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ», το «Εκκλησία και Κόσμος», «Κοιτάξτε το απορριφθέν παιδί» (“A LOOK AT THE REJECTED CHILD”) μεταφρασμένο και στα αγγλικά, όπως και όλα τα βιβλία του.

Τον Οκτώβριο του 2022 εόρτασε το Αργυρό Ιωβιλαίο του, τα 25 χρόνια της σεμνής και διακριτικής υπηρεσίας του στους κόλπους της Εκκλησίας μας όπου επέλεξε να είναι.

Από το 2022 είναι μέλος της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien