ΦΩΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

This image has an empty alt attribute; its file name is 281565694_7980780271962904_1465713578839641521_n.jpgΓεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή της Λιβαδειάς και είναι πτυχιούχος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται αρκετά χρόνια με παραδόσεις ιδιαιτέρων μαθημάτων, κυρίως σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μέσα από αυτά τα μαθήματα, θεωρεί πως έχει την ευλογία να έρχεται σ’ επαφή με τον όμορφο κόσμο της παιδικής ψυχής. Η αγάπη της για τα παιδιά υπήρξε ένας από τους λόγους που την ώθησαν να σπουδάσει στα 32 της χρόνια, ούσα μητέρα ενός παιδιού.

    Η ίδια αγάπη θα την οδηγήσει στην ενασχόληση με το εφηβικό βιβλίο. Έτσι, το 2017 το μυθιστόρημά της η «Νίκη της Φωτιάς», με αναφορά στις Αλησμόνητες Πατρίδες του Μικρασιατικού Ελληνισμού, βραβεύεται στον 62ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

    Το 2020 της απονεμήθηκε το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία «Εφηβικό βιβλίο ανέκδοτης μορφής» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Παιδικού/εφηβικού Βιβλίου, των Εκδόσεων Νάμα (Μένανδρος) για το επίσης ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο «Ματωμένα κρίνα».

    Η επιλογή αυτού του είδους του μυθιστορήματος υπήρξε απόρροια της πίστης πως η ιστορική μνήμη είναι αυτή που καθορίζει την ιστορική συνείδηση και, επομένως, το παρόν και το μέλλον, το οποίο αποτελούν τα παιδιά και οι νέοι μας.

    Στόχος και επιθυμία της είναι με τη γραφή να κατορθώνω να συναντάται με τον αναγνώστη κάθε ηλικίας, να συνδιαλέγεται μαζί του σε ένα βαθύτερο και ουσιαστικότερο επίπεδο επικοινωνίας, κοινωνώντας σκέψεις, προβληματισμούς, οράματα, αξίες και ιδανικά.

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien