ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

This image has an empty alt attribute; its file name is ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.jpg

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Αθανάσιος Νασιόπουλος σήμερα είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στη Σχολή Μηχανικών, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών.
Έλαβε το Πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1976 και πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, από όπου έλαβε το Διδακτορικό του τίτλο το 1979 στο τομέα της Ηλεκτρονικής.
Εργάστηκε έκτοτε πλέον των 15 ετών ως Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών, υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης σε μεγάλες εταιρίες στη Γαλλία, όπου έζησε πολλά χρόνια και στη συνέχεια στην Ελλάδα, όπου επέστρεψε το 1985.
Το 1997 εκλέχτηκε Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικής, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, του ΤΕΙ Αθήνας.
Στο ΤΕΙ Αθήνας, πέραν του εκπαιδευτικού έργου, προσέφερε τις υπηρεσίες του σε πολλές Ιδρυματικές θέσεις ευθύνης.
Αναφέρονται ενδεικτικά:
• Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών (2013-16).
• Μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών και Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού (2010-13).
• Διευθυντής της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Αθήνας (ΜΟΚΕ, 2011-15) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση.
• Διευθυντής στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Επιχειρηματικών Δράσεων των φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας» (2003-06) πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ κλπ.
• Ιδρυματικός υπεύθυνος σε πολλά Ευρωπαϊκά και Εθνικά Ερευνητικά – Αναπτυξιακά Προγράμματα.
Υπήρξε Διευθυντής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών και Επεξεργασίας Σήματος (TelSiP) από την ίδρυση του (2000) έως το 2020.
Από τον Νοέμβριο του 2016 είναι Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών με τίτλο «Ενσωματωμένα και Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα».
Επί σειρά ετών (1994-1999) υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης και επίσης μέλος του πρώτου Δ.Σ. της Εταιρίας Διαχείρισης και Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πάρκου Αττικής «Λεύκιππος», ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος μετά την ίδρυσή του.
Έχει αρκετές δημοσιεύσεις (πλέον των 50) σε περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, στα επιστημονικά πεδία που θεραπεύει, διαθέτει πολλές ετεροαναφορές άλλων επιστημόνων και είναι συγγραφέας τεσσάρων (4) βιβλίων και (1) ενός συλλογικού τόμου, με αντικείμενο την Ηλεκτρονική και τις Τηλεπικοινωνίες.
Σημαντικό χρόνο αφιερώνει στην Ποίηση, στη Λογοτεχνία, στον Πολιτισμό και στη μελέτη της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας. Για τα θέματα αυτά αρθρογραφεί συχνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Είναι Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Αρμπουναίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Καλαβρυτινών Πολιτιστικών Συλλόγων «Αρχαίος Κλείτορας».
Έχει βραβευτεί πολλαπλά για τη συνεισφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Επαρχίας Καλαβρύτων.
Έχει υπό έκδοση Συλλογή Ποιημάτων στον εκδοτικό οίκο ΚΟΥΡΟΣ. Πρόσφατα το ποίημά του με τίτλο «Ωδή στη Γυναίκα», σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης με την ευκαιρία της εορτής της Γυναίκας 8 Μάρτη 2021, που διοργανώθηκε από τους Φιλολογικούς Ομίλους ΕΠΟΚ και Ξάστερον-Ζαλώνη – περιοδικό ΚΕΛΑΙΝΩ, απέσπασε το αριστείο.
Βιβλία – Μονογραφίες
1. «Τηλεπικοινωνίες – Συστήματα Διαμορφώσεων»
Αθανάσιος Νασιόπουλος, Εκδόσεις ‘Αράκυνθος’, Αθήνα 2007
ISBN: 978-960-89768-3-2 (σελίδες 416)
2. «Βασικές Συναρτήσεις Ηλεκτρονικής. Κυκλώματα και Γραμμικά Συστήματα»
Αθανάσιος Νασιόπουλος, Εκδόσεις Σύγχρονη Εκδοτική, Αθήνα, Ιούνιος 1997, ISBN: 960-7344-72-3 (560 σελ.)
3. «Εισαγωγή στην Διάδοση των Ηλεκτρομαγνητικών Κυμάτων»
Α. Νασιόπουλος, Σ. Πακτίτης, Εκδόσεις ΙΩΝ, Αθήνα 2008
ISBN: 978-960-411-650-8 (σελίδες 170).
4. «Συστήματα Εκπομπής και Λήψης»
Αθανάσιος Νασιόπουλος, Δημήτρης Χατζόπουλος, Β΄ τάξη Ηλεκτρονικού Τομέα, ΤΕΕ, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Υπουργείο Παιδείας, Αθήνα 2000 (σελίδες 318)
5. S. Karabetsos, S. Mikroulis, and A. Nassiopoulos, “Radio over Fiber for Broadband Communications: a promising technology for Next Generation Networks”, Book Chapter in “Handbook of Research on Heterogeneous Next Generation Networking: Innovations and Platform”, (Eds. Prof. S. Kotsopoulos and Dr. K. Ioannou), ISBN: 978-1-60566-108-7, Ref: IGR26196, Information Science Reference (an imprint of IGI Global), IGI Global, pp. 80-103, 2009.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien