Ο Γιώργος Κ. Αθανασίου μεγάλωσε στον Πόρο, όπου ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση. Η ιστορία του νησιού ήταν πιθανόν αυτή που τον ώθησε να ασχοληθεί από τα μαθητικά του χρόνια με την ιστορική έρευνα. Μετά το τέλος της βασικής εκπαίδευσης στον Πόρο πήγε στην Αθήνα όπου συνέχισε τις σπουδές του. Παρότι το αντικείμενο των σπουδών του αφορούσε τις τεχνολογικές επιστήμες, συνέχισε την ιστορική έρευνα. Σε αυτό βέβαια τον βοήθησαν οι έρευνές του στις βιβλιοθήκες.
Από τα πρώτα χρόνια της παραμονής του στην Αθήνα είχε καταφέρει να οργανώσει μία από τις καλύτερες ιδιωτικές βιβλιοθήκες που αφορούσαν βιβλία σχετικά με τον Πόρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας. Αυτό που του έδινε χαρά ήταν όταν γινόταν χρήση της από πολλούς φοιτητές για τις πτυχιακές τους εργασίες.
Ο ίδιος είναι μέλος πολλών πολιτιστικών σωματείων, όπως του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, της Πολιτιστικής Κίνησης Τροιζήνος, του Σωματείου των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων. Τέλος, είναι πρόεδρος του σωματείου Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου, Χρήστος Φουρνιάδης.
Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει το φωτογραφικό λεύκωμα Πόρος, το Ωραίο Νησάκι Νάτο, ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στον Πόρο που έφυγε, το βιβλίο Η Προσφορά του Πόρου στον Αγώνα του 1821 και οι Ποριώτες Αγωνιστές, μια πρωτοποριακή εργασία, μέσα από την οποία έγινε γνωστή σε όλους και κυρίως στους συμπατριώτες του η μεγάλη προσφορά του Πόρου στον οκταετή πόλεμο της απελευθέρωσης, και τέλος το Πόρος, Τροιζηνία, Μέθανα: Με το Βλέμμα των Περιηγητών, ένα βιβλίο-σταθμό που αναφέρεται στην ιστορία του Πόρου και ολόκληρης της επαρχίας Τροιζηνίας από την αρχαιότητα μέχρι τον 19ο αιώνα, μέσα από το βλέμμα και την γραφίδα των περιηγητών.
Όλα τα έργα του είναι πρωτοποριακά, καθώς δεν περιορίζονται στην απλή αναφορά στοιχείων αλλά μαρτυρούν το ενδιαφέρον του για την εις βάθος ιστορική έρευνα.