ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ

Γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά το 1947.

Έχει κάνει ελεύθερες σπουδές σχεδίου και χρώματος. Χρησιμοποιεί για τα έργα του, ακουαρέλες, ακρυλικά, λάδια, σκόνες, κάρβουνα, έγχρωμα μελάνια και άλλα υλικά δικής του επινόησης.

Στο ενεργητικό του έχει 20 ατομικές εκθέσεις:

Έχει λάβει μέρος σε 40 ομαδικές εκθέσεις, από τις οποίες οι 12 είναι Πανελλήνιες Εκθέσεις Θαλασσογραφίας.

Το 1997 συμμετείχε στην 3η Πανελλήνια Έκθεση Ελληνόφωνων Γυναικών στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ και το 1994 στο Π.Κ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ «ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ».

Έχει τιμηθεί από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ, την ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, τον ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΑΘΗΝΑ), την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, την ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ, τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, τον ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και UNESCO, το LION ATHENS CENTER, τον ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ και τον ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΗΣΙΟΥ ΠΙΣΙΔΙΑΣ.

Έχει κάνει παρουσιάσεις DVD με λήψεις του ίδιου του ζωγράφου από τον «ωραίο βυθό της Σάμου».

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, της Επιτροπής Εικαστικών του Δήμου Νικαίας.

Συμμετέχει στα Δημοτικά Προγράμματα διδάσκοντας ζωγραφική σε Δημοτικά Σχολεία.

Κριτικές για το έργο του έχουν γραφτεί από τον Κώστα Θεοφάνους, τον Σόλωνα Γαλανό, τον Αντώνη Κουρτικάκη, τον Άγγελο Βογάσαρη, τον Τάκη Χαρλαύτη, τον Γιώργο Αποστολίδη και τον Γιάννη Χατζημανωλάκη.

Αναφέρεται στο ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ (Τόμος Α’ έκδοση Β’ 1979), στο βιβλίο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (έκδοση 1984) του Κώστα Θεοφάνους, στο ΛΕΞΙΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ (εκδόσεις Μέλισσα) και στο φυλλάδιο του «ΖΗΝΩΝΑ» ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (2001), στο βιβλίο ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (έκδοση Νομαρχίας Πειραιά 2006) και στο βιβλίο Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 2600 π.Χ. – 2009 μ.Χ (έκδοση για τον Δήμο Πειραιά).

Προβολή του έργου του έχει γίνει από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τον τύπο. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και σε Δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien