ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΤΣΙΜΠΑΚΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΤΣΙΜΠΑΚΟΥ (1945-2011)

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 5-5-1945, από πατέρα Αθηναίο πέμπτης γενιάς και µητέρα γεννηµένη στις Κυκλάδες µα από µικρή ζούσε στον Πειραιά.

Η Τσιτσιµπάκου από τα δέκα της µπαίνει ενεργά στην ζωή καθώς εργάζεται στο υφαντήριο που είχε ο πατέρας της.

Τελειώνει το 1963 το Οικονοµικό γυµνάσιο Πειραιώς και το 1965 γαλλική σχολή ζωγραφικής .Σε ηλικία είκοσι ετών παντρεύεται, αποκτά δύο γιούς, ενώ εργάζεται σαν ιδιαιτέρα στην πατρική επιχείρηση .

Το 1976 και το 1977 παρακολουθεί µαθήµατα ζωγραφικής, ελεύθερου σχεδίου ,γυµνού και χαρακτικής εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της στον ΑΡΜΟ µε καθηγητή τον Βασίλη Παντελάκη

Το 1978 γνωρίζεται µε τον καθηγητή της αγιογραφίας στην ΑΣΚΤ Ξυνόπουλο, σαν παρατηρήτρια παίρνει τα πρώτα µαθήµατα αγιογραφίας. Το 1980 παίρνει µαθήµατα από τον αγιογράφο Κ. Αλµαλιώτη και τα πρώτα µαθήµατα τοιχογραφίας, όταν αγιογραφούσε την Αγία Τριάδα Πειραιώς. Συνεργάστηκε επί τρία έτη µε τον γκαλερίστα Ιωάννη Γονίδη: 1985-1988

Το 1998 από τις εκδόσεις Καστανιώτη εκδίδεται το πρώτο µυθιστόρηµα της «Μαύρες Άγριες ‘Ιρίδες»

Το 2000 εκδίδει την ποιητική συλλογή «Γεωµετρία του αόρατου χρόνου». Έχει πάρει καλές κριτικές και για τα δύο της βιβλία.

Τον Δεκέμβριο του 2000 παίρνει έπαινο στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών ΑΠΕΛΣ για το διήγηµα της «Το αλώνι ». Έχει γράψει και άλλα µυθιστορήµατα που ζητούν εκδότη. Ασχολείται µε την κηπουρική, το εργόχειρο, το γράψιµο την αγιογραφία και ζωγραφική. Από το 1999 – 2001 για τρία χρόνια σπουδάζει αγιογραφία στην σχολή της Μητροπόλεως Νικαίας µε καθηγητή τον Παναγιώτη Κωνσταντίνου και ένα χρόνο τοιχογραφία έως το 2002. Το 2003 παίρνει µαθήµατα εγκαυστικής- Φαγιούµ πρώτο τρίµηνο στο Μουσείο Μπενάκη µε την καθηγήτρια Κατερίνα Περιµένη. Έχει δώσει στον εκδοτικό οίκο Ψυχογιός Παιδικό µυθιστόρηµα «Η αλεπουδίτσα της ερήµου» 108 πυκνογραμμένες σελίδες.

Το 2003-2005 φοιτά στην «Εικονουργία» σχολή για την έρευνα και διάδοση της Βυζαντινής τέχνης με καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θεολόγο, Γ. Κόρδο.

Πολυταξιδεμένη στην Ελλάδα, Αµερική, Μέση ανατολή, Ευρώπη, Βόρειο Ευρώπη βόρειο Αφρική, Σινά.

Ήταν µέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών Αθηνών Επίσης µέλος της Εταιρίας Γραµµάτων & Τεχνών Πειραιά. Ενδιαφέρεται για τα κοινά της περιοχής του Ρέντη και Πειραιά. Κείµενά της έχουν δηµοσιευτεί σε εφηµερίδες του Πειραιά, Καλλιθέας και το ραδιόφωνο. Έχει κάνει ατοµικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει πάρει µέρος σε οµαδικές εκθέσεις της Εταιρίας Γραµµάτων $ Τεχνών Πειραιώς και στην Ύδρα. Δέκα επτά έργα της λάδια ,υδατογραφίες, χαρακτικά βρίσκονται στην πινακοθήκη Άρζους Ορεστιάδας Στο κέντρο Πολιτισµού του Δήµου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης τρία έργα µε θέµα την Ολυµπιάδα του 2004. Έργα της και εικόνες υπάρχουν και σε ιδιωτικές συλλογές.

Είχε κάνει ατομικές εκθέσεις και είχε λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien