ΒΙΝΤΕΟ

2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Το μέλος μας Γεώργιος Δουδούμης, παρουσιάζει το βιβλίο “Απομνημονεύματα Περί της Φιλικής Εταιρίας” του Εμμανουήλ Ξάνθου στο Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών  Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) του οποίου είναι μέλος του Δ.Σ.

https://www.youtube.com/watch?v=43Q-RtlQ0ws&ab_channel=elismeelisme

 

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μια συνδιοργάνωση της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ με το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση ομοιοτυπικής έκδοσης του πρωτοτύπου βιβλίου του Εμμανουήλ Ξάνθου «ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ» έκδοση 1845 και τα Αποκαλυπτήρια του ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ στην πρόσοψη του μεγάρου του ΕΒΕΠ

Απρίλιος 2020

Επειδή δεν υπάρχουν παιδιά διαφορετικά, αλλά υπάρχουν παιδιά ευαίσθητα.

Από την ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ένα όμορφο παραμύθι που γράφτηκε από την Εύα Πετροπούλου-Λιανού το οποίο, με την συμμετοχή και άλλων Μελών της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ανέβηκε στο διαδίκτυο. Ένα παραμύθι με πολλά μηνύματα, αρώματα και χρώματα. Ένα παραμύθι χωρίς εικόνες για ΟΛΑ τα παιδιά, που έχει στόχο να ενεργοποιήσει την παιδική φαντασία και σκέψη. Ένα παραμύθι του οποίου οι πρωταγωνιστές θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με ανθρώπινους χαρακτήρες και συμπεριφορές που στο τέλος, παρά την διαφορετικότητά τους, μπορούν να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον και να ζήσουν με ΑΓΑΠΗ, το μεγάλο ζητούμενο! Ευχαριστούμε τα μέλη μας: Δημήτρη Πετρούνια για την όμορφη ιδέα-πρότασή του που υλοποιήθηκε με το όμορφο παραμύθι της Εύας Πετροπούλου–Λιανού την οποία ευχαριστούμε επίσης, την Σοφία Παυλάκου για την αφήγηση και τον εξαιρετικό Ηχολήπτη Βασίλη Λώλο, που έκανε τις καλύτερες δυνατές διορθώσεις, αφού τον ταλαιπωρήσαμε αρκετά, μιας και η εγγραφή έγινε σε Tablet και η οποία του εστάλλει με e mail λόγω των περιορισμών εξ αιτίας του κορονοϊού!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ,  η “Eταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά” παρουσιάζει :

Α΄βίντεο: η παρουσίαση του ανασκαφικού έργου, στην Πελλάνα λακωνίας,  του Αρχαιολόγου Θεόδωρου Σπυρόπουλου από τον ίδιο, στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. 

Β’ βίντεο, η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας, όπου ο Αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος ανέσκαψε τα ανάκτορα του Μενελάου και της Ελένης!

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αφιέρωμα Μνήμης και Τιμής στην Τραγουδίστρια της Νίκης Σοφία Βέμπο και τον Μίμη Τραϊφόρο.

Βιντεοσκόπηση: Στάθης Καλαφατάς

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παρουσίαση το έργου της Δρ Μαρίας Χάλκου

Βιντεοσκόπηση: Στάθης Κλαφατάς

Το πασίγνωστο τραγούδι “ΠΑΡΕ ΝΑΥΤΑΚΙ ΣΥΡΙΑΝΟ” το έχει γράψει ο Στέλιος Γεράνης! 

…και έχει γράψει και αυτό το τραγούδι ο Στέλιος Γεράνης, το ΠΕΡΑΙΑ ΜΟΥ!

https://www.youtube.com/watch?v=1em1Lk3XOjM

…αλλά και αυτό το ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕΣ, του οποίου την μουσική την έγραψε ένα άλλο ιδρυτικό μας μέλος ο Μουσικοσυνθέτης-Συγγραφέας Κώστας Μυλωνάς! 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien