ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1957 στον Πειραιά και είναι κάτοικος του δήμου Κερατσινίου. Μετά την συνταξιοδότησή του- ως μόνιμος πολιτικός υπάλληλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Πολεμικό Ναυτικό- είναι ενεργό μέλος της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά και από το 2017 έως σήμερα κατέχει τη θέση του Εφόρου Εικαστικών στο Διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας .

Από νεαρή ηλικία τον προσέλκυσαν οι εικαστικές τέχνες και ιδίως η αγιογραφία. Το οικογενειακό του περιβάλλον τον βοήθησε στην αξιοποίηση του καλλιτεχνικού του ταλέντου καθώς και στην εμβάθυνση της βυζαντινής αισθητικής, μιας και ο παππούς του Λεωνίδας Παπαθανασόπουλος υπήρξε επαγγελματίας Αγιογράφος, δημιουργός φορητών εικόνων και τοιχογραφιών σε ναούς του νομού Ηλείας,όπου και έζησε.

Μετά από τετραετή παρακολούθηση σεμιναριακών μαθημάτων στον τομέα Βυζαντινής Αγιογραφίας -Μακεδονικής και Κρητικής τέχνης – στο Κέντρο Πολιτισμού «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου του, ασχολείται με την Αγιογραφία αλλά και με την συντήρηση εικόνων με παραδοσιακά υλικά σε χειροποίητες ξυλόγλυπτες επιφάνειες, τις οποίες σκαλίζει ο ίδιος, καθώς και με τη ζωγραφική με θέματα που αφορούν τη φύση ,την αρχαιολογία και τη μοντέρνα τέχνη σε ποικίλες επιφάνειες όπως λίθο, ξύλο, μέταλλο κ.α.

Επίσης διδάσκει δωρεάν μαθήματα αγιογραφίας όλων των επιπέδων στο χώρο της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά. 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien