ΛΩΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1995. Είναι Αριστούχος Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, όπως εξ άλλου Αρίστευσε και σε όλες τις τάξεις της μαθητικής του πορείας.

Από πολύ μικρή ηλικία του άρεσε να γράφει. Έχει γράψει παραμύθια, τα οποία έχει εικονογραφήσει, διηγήματα αλλά και ποιήματα (εκ των οποίων ορισμένα είναι στα αγγλικά).

Το 2006 έλαβε μέρος στον Α΄Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους στην μνήμη του Νικηφόρου Βρεττάκου, που διοργάνωσε η ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, και πήρε τον ΕΠΑΙΝΟ της Δ΄Δημοτικού με το ποίημα του «ΑΧ! ΕΛΛΑΔΑ».

Το 2010 έλαβε μέρος στον Γ΄Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους στην μνήμη του Νικηφόρου Βρεττάκου, που διοργάνωσε η ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, και πήρε το ΒΡΑΒΕΙΟ του Γυμνασίου με το διήγημά του: «ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ».

Το 2010 έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ και πήρε το Γ΄ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ με το διήγημά του «ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ». Το διήγημά του δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», στο τεύχος 174 Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011.

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ έκανε τον Παναγιώτη Λώλο Μέλος της και είναι το νεότερο μέλος στην ιστορία της.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό «παιδεύουσι τέκνα…», στο τεύχος Μαρτίου 2010,  δημοσίευσε το ποίημά του: «The shore».

Το περιοδικό «Αντι-Παραθέσεις, Σκέψης – Λόγου – Τέχνης» στο τεύχος του Απριλίου-Ιουνίου 2010, δημοσίευσε το διήγημά του «Το Όνειρο».

Ο Παναγιώτης έχει πτυχία στα Αγγλικά και Γαλλικά τα οποία μιλάει άπταιστα. Έχει διακριθεί σε Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής.

Αγαπά: την μουσική και παίζει πιάνο, τον αθλητισμό και ήταν βασικός παίκτης της ομάδας Μπάσκετ της ΝΙΚΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Πληροφορικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην Τεχνιτή Νοημοσύνη με μεταπτυχιακό σε Business Analytics. Έχει εργαστεί στον Όμιλο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ στα Village Cinemas, όπου ήταν παράλληλα και Εκπαιδευτής Ανθρώπινου Δυναμικού. Εργάζεται στον Τομέα της Πληροφορικής στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ανήκε στην Ομάδα Εθελοντών του Πανεπιστημίου που βοηθάει φοιτητές με αναπηρία. Είναι μέλος της Νεανικής Ομάδας  της ΕΤ.ΓΡ. & Τ.Π.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien