ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΛΙΒΑΚΗΣ

Ο Δημήτρης Τζιλιβάκης γεννήθηκε το 1951 στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλά αφοσιώθηκε στη φιλοσοφία και ιδιαίτερα στην ποίηση.

Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1990 κατά προτροπή του αείμνηστου ποιητή Γιάννη Νεγρεπόντη με τους ποιητικούς κύκλους “Μυθολογίες” και “Το χρώμα του Ουρανού” που εκδόθηκαν σε βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο ”Οδυσσέας” και απέσπασε θετικές κριτικές. Έχει εκδώσει επίσης το βιβλίο “ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ” από τον Εκδοτικό οίκο “ΙΔΜΩΝ”, επίσης με θετικές κριτικές, το 1998.

Με το έργο του ασχολήθηκαν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Μ.Γ. ΜΕΡΑΚΛΗΣ και Σ. ΡΟΖΑΝΗΣ. Έχουν εκφραστεί επίσης οι ποιητές Μ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ και Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ.

Ποιήματά του παρουσιάστηκαν στην lταλία στο TREBBO DEI ΡΟΕΤΙ από τους PIER FRANCESCO GRECI και FABRIZIA FABBRONI και δημοσιεύτηκαν στην λογοτεχνική εφημερίδα “LΑ FONTE”. Έγινε μνεiα στο έργο του στα RAI III, GTV GUBIO, TELETRURIA και στην ΕΒΔΟΜΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ της ΕΡΑ 1.

Ασχολείται επίσης με την αρθρογραφία και με την κριτική (λογοτεχνία, εικαστικό) και έχουν δημοσιευτεί κείμενά του σε ελληνικά περιοδικά. Έγραψε γι’ αυτό ο ΡΑΟLΟ PIOVATICCI.

Ήταν υπεύθυνος για την Λογοτεχνία στην Επιτροπή Πολιτιστικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά.


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien